Almere City FC de huiskamer in met Google Home

Geschreven door Redactie

Almere City FC is vanaf maandag de eerste club uit de Keuken Kampioen Divisie die te vinden is op Google Home en Google Assistant. De club gaat de komende anderhalf jaar experimenteren met de service van Google om het gevoel van Almere City FC naar de huiskamer te brengen. Stadionspeaker Tim is voor deze gelegenheid dé Google-stem, waardoor je nog meer het gevoel krijgt in het stadion te zitten.

Almere City FC werkt hiervoor samen met Froteu uit Amstelveen. Door met je Google Home of Google Assistant (op je telefoon) te praten kun je nu al kiezen voor de laatste voor- en nabeschouwingen en het laatste nieuws. Bovendien kun je in je woonkamer luisteren naar de stadion introsong, die begin dit jaar werd gelanceerd in samenwerking met de Almeerse artiest Eelco van Zanten. Stadionspeaker Tim leidt je door het menu mocht je vastlopen. Hij heeft bovendien elke week een mooie uitsmijter voor de luisteraar in petto.

De bedenker en ontwikkelaar van de Google Home/Assistant applicatie is Froteu. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve VOICE-services voor organisaties die naast visuele (website, apps) communicatie willen profiteren van de voordelen van spraaktechnologie. Waarbij het doel is organisaties nog toegankelijker te maken voor hun fans, leden of klanten door hen met spraak optimaal te informeren, helpen en entertainen.

Perry Hendriks, Manager Marketing, Media en Communicatie van Almere City FC: ,,We maken een spectaculair seizoen mee, maar voelen daarmee des te meer het gemis van supporters in het stadion. Met deze applicatie onderzoeken we de technologische mogelijkheden van Google de komende tijd om zo het Yanmar Stadion naar de woonkamer te brengen.”

Het Yanmar Stadion bereik je heel makkelijk met de zin: “OK Google, praat met Almere City!”





Onze Ambassadeurs