Wereld Peulvruchten Dag

Geschreven door Redactie

Peulvruchten zijn super gezond en bevatten meet eiwitten dan andere plantaardige voedingsmiddelen. Sinds 2019 wordt op 10 februari Wereld Peulvruchten Dag gehouden om de voordelen van peulvruchten onder aandacht te brengen.

Steeds meer mensen eten fruit, groenten, granen en peulvruchten als vervanging voor dierlijke producten. Er zijn veel verschillende peulvruchten, maar ze hebben allemaal één ding gemeen. Ze bevatten ontzettend veel vezels, eiwitten en vitamines.

Veel onderzoeken hebben aangetoond dat het eten van plantaardige producten het risico op chronische ziekten verminderd en helpt om een gezond gewicht te behouden. Ze kunnen cholesterolverlagend werken en zijn goed voor je darmen. Ze bevatten veel langzame koolhydraten, waardoor je lang verzadigd bent en minder schommelingen in je bloedsuikerspiegel hebt.

Peulvruchten zijn ook goed voor het milieu. Ze hebben de eigenschap om stikstof op te kunnen nemen uit de lucht, waardoor ze geen extra kunstmest nodig hebben. De planten kunnen goed tegen droogte, waardoor er veel minder water nodig is dan de hoeveelheid water die gebruikt wordt voor de vleesproductie. Daarnaast vindt er geen bodemvervuiling plaats. Sterker nog, ze maken de bodem juist gezonder.

Om het makkelijk te maken hebben wij wat tips op een rijtje gezet. Zo kun je gemakkelijk peulvruchten toevoegen aan je voedingspatroon.






Onze Ambassadeurs