Gemeente past hondenkaart aan: Polderpark blijft toegankelijk

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere komt binnenkort met een nieuwe, aangepaste hondenkaart voor de stad. Zo blijft het Polderpark in Buiten toegankelijk voor viervoeters. In de huidige kaart is een groot deel van het Polderpark bestempeld tot verboden terrein voor honden. Volgens wethouder Van Garderen is dat "een technische fout" geweest.

De hondenkaart van de gemeente Almere geeft een overzicht van de (seizoensgebonden) verbodsgebieden en losloopgebieden voor viervoeters in de stad. Het overzicht werd als onduidelijk ervaren, waardoor er een nieuwe kaart is gekomen. Daarop staat het grootste deel van het Polderpark als verboden terrein voor honden aangeven. Omwonenden werden daar boos over en dienden een wijzigingsverzoek in. Volgens wethouder Van Garderen blijven honden welkom in het park, uitgezonderd bij de kinderboerderij en de speelplekken. "Het zijn zo'n 1000 vakjes en dit vakje is verkeerd ingekleurd", zegt ze. De gemeente onderzoekt nog wel waar de honden in het park mogen loslopen.

Hondenbezitters zijn blij dat ze hun viervoeter kunnen blijven uitlaten in het Polderpark. "Nu het wél kan, vind ik het prima, want dan kan ik langer met de hond naar buiten gaan", zegt een voorbijganger met een hond. "Anders moesten we met de hond naar de Lage Vaart lopen, om het park heen", zegt een echtpaar dat niet op beeld wil reageren. Omwonenden zonder hond zijn wisselend enthousiast. "Ik vind het op zich niet echt erg, zolang ze de hondenpoep maar opruimen", zegt een vrouw. Een andere voorbijganger sluit zich bij haar aan. "Doe het ergens in de goot en dat-ie het niet op de stoep doet."

De gemeente handhaaft de komende zes weken niet op de naleving van de hondenkaart in het Polderpark. Daarna is de nieuwe kaart klaar waarin het het park is aangemerkt als hondengebied. De speelplaatsen blijven wel verboden gebied.

Meer wijzigingsvoorstellen

Naast omwonenden van het Polderpark dienden ook buurtbewoners van onder meer het Meridiaanpark, Pampushout en de Noorderplassen een wijzigingsverzoek voor de hondenkaart in. "Dat zijn de gebieden waar de meeste reacties op zijn binnengekomen. En ook die verzamelen we allemaal deze zes weken en dan komen we met een reactie en dan wordt de hondenkaart aangepast en gepubliceerd."



Onze Ambassadeurs