Inhaalslag begint dinsdag in Helmond

Geschreven door Redactie


Twee wedstrijden van Almere City FC konden de afgelopen week geen doorgang vinden vanwege de winterse omstandigheden in Nederland.


De Graafschap speelde in die weekenden wel en pakte de volle buit, en dus is de opdracht duidelijk: een inhaalslag maken, te beginnen in Helmond.

Dit duel stond eigenlijk een week geleden – op zondag 7 februari – op het programma, maar omdat het KNMI code rood afgaf, er een flink pak sneeuw viel en de gevoelstemperatuur lokaal richting de -20 ging, besloot de KNVB alle wedstrijden die dag af te gelasten.


Deze dinsdagnamiddag kan het duel echter wel doorgang vinden, op het kunstgras van Helmond Sport. Daar treft City zijn meest bespeelde tegenstander ooit: maar liefst 35 keer speelden de Almeerders tegen de Brabanders, maar in de balans is het nagenoeg gelijk. Almere City FC won namelijk 16 van die duels, tegenover 15 overwinningen van Helmond Sport. Slechts vier keer eindigde het in een remise.
Verliezen van Helmond Sport is dus geen zeldzaamheid, maar toch moeten we voor de laatste nederlaag tegen deze tegenstander ver terug. In de play-offs van 2017 verloor City in de eerste ronde twee keer van de Helmonders, met 4-2 en 0-2 respectievelijk.


Voor de laatste nederlaag in de reguliere competitie moeten we zelfs nog verder terug, en komen we uit in seizoen 2014-2015. Op 6 april 2015 scoorde Mounir El Allouchi de enige goal in de met 1-0 verloren wedstrijd in Helmond.


De laatste jaren is Helmond Sport dan ook steevast in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie te vinden en ook dit seizoen leek het lang die kant op te gaan – eerder dit seizoen versloeg City de Helmonders nog met 2-0 in eigen huis. Maar de ploeg van Wil Boessen is de laatste maanden aan een indrukwekkende opmars bezig. Na speelronde zes stond Helmond Sport stijf onderaan, maar inmiddels werd er al sinds 4 december niet meer verloren.
Zeven wedstrijden zijn de Brabanders nu ongeslagen en er werd ook nog twee keer gewonnen. Met de gemiste wedstrijden in het achterhoofd mag men daardoor onder de rook van Eindhoven misschien nog wel dromen van een mooi toetje dit seizoen.


Alle reden om met gezonde spanning naar deze wedstrijd uit te zien dus. De aftrap is op het wat vreemde doordeweekse tijdstip van 16.30 uur en het duel wordt live uitgezonden bij ESPN. Maar mocht je rond die tijd nog hard aan het werk zijn, dan kun je ook online naar de radio luisteren. Easy FM kan door de verschuiving van de wedstrijd ditmaal geen live verslag doen, maar onze radiocommentatoren trotseren alsnog de kou om online een radio-uitzending mogelijk te maken. De link hiervoor wordt dinsdag gedeeld op de social mediakanalen van de club.









Onze Ambassadeurs