Online horecaloterij levert tot nu toe 15.000 euro op

Geschreven door Redactie

De online loterij 'Horeca Lot' van achttien restauranteigenaren in Noordoostpolder, Urk, Lemmer en Vollenhove heeft tot nu toe 15.000 euro opgeleverd.

Dat laat initiatiefnemer John van Beek van restaurant 'Bij Ons In Wellerwaard' in Emmeloord weten. Wie een lot koopt, betaalt 10 euro en maakt op zaterdag 13 maart kans op prijzen die de horecaondernemers beschikbaar hebben gesteld. Zij verdelen de opbrengst van de loten onder elkaar.

Hotelovernachtingen, bierpakketten, dinerbonnen en kookworkshops: die zijn volgende maand te winnen in de 'Horeca Lot'-loterij. Volgens Van Beek zijn de regelingen voor ondernemers niet voldoende om horecazaken overeind te houden, waardoor de actie nodig is. "Ik ken ondernemers die leven bij de week. Het is al moeilijk genoeg, waardoor we nu samen de schouders eronder zetten om extra omzet te genereren." Van Beek benaderde alle restaurants in Noordoostpolder en Urk en bevriende collega's in Lemmer en Vollenhove. Achttien bedrijven zegden hun medewerking toe. Filmproducent Klaas Eissens uit Kraggenburg verzorgt de online uitzending.

Met de actie hoopt Van Beek dat er niet alleen extra omzet binnenkomt. "De horeca komt hierdoor ook wat dichter bij elkaar, al zit dat al vrij goed. En er komt weer aandacht voor ons, dat het zo niet langer kan." De Emmeloordse horecaondernemer hield eind vorig jaar ook al een actie om horecazaken overeind te houden. Toen ging het om een landelijk initiatief: 'Red de Horeca Bol'. Deze oliebollenactie leverde 22.000 euro op, waarvan 14.000 euro naar de horeca ging en 8000 euro naar sportverenigingen.



Onze Ambassadeurs