Vrijspraak in 10 jaar oude schietzaak Filmwijk

Geschreven door Redactie

Een 46-jarige Albanees is vrijgesproken voor een schietpartij in de Almeerse Filmwijk in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) deed in hoger beroep afstand van een belangrijke getuige. Daarmee is er volgens de rechters nu onvoldoende bewijs.

De man werd ervan verdacht dat hij op 21 augustus 2011 een woning aan de Annie Bosstraat had beschoten. Binnen zaten vier Jamaicanen, met wie hij ruzie over drugs had. De rechtbank in Lelystad veroordeelde de man in 2012 nog tot een celstraf van zes jaar.

Fotoconfrontatie

Cruciaal bij die veroordeling was een getuigenverklaring. Een man had tijdens een fotoconfrontatie bij de politie de 46-jarige man aangewezen. Later kwam hij met verschillende verhalen over wat hij had gezien. De advocaat wilde hem dan ook vragen stellen tijdens het hoger beroep.

Afstand van getuige

Het OM had de ondervraging moeten organiseren, maar dat is niet gebeurd en daarom kan het OM niet anders dan afstand van de getuige te doen.

Voorarrest

De Albanees heeft bijna 2,5 jaar in voorarrest gezeten. Hij is momenteel in zijn geboorteland vanwege een andere rechtszaak tegen hem. De vier Jamaicanen kregen in 2012 celstraffen van vijftien maanden voor wapenbezit. Ook zij werden in hoger beroep vrijgesproken.

Onze krant nog niet ontvangen?