Bijna zestig Flevolandse kandidaten bij Tweede Kamerverkiezingen

Geschreven door Redactie

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart dit jaar doen 58 Flevolanders een gooi naar een zetel. Dat blijkt uit cijfers van dataplatform LocalFocus, die in samenwerking met het ANP zijn opgesteld.

Veruit de meeste kandidaten komen uit Almere: 27 stuks. De PvdA en NIDA zijn het meest vertegenwoordigd in de stad. Van elke partij stellen vier leden zich kandidaat. NIDA maakt in de peiling van EenVandaag tot nu toe geen kans op een zetel.

Opvallende nieuwkomer is het Ubuntu Connected Front (UFC), met één Almeerse deelnemer. Deze partij wil vooral institutioneel racisme aanpakken. De partij heeft ook nog een deelnemer uit Lelystad.

In Lelystad proberen in totaal elf inwoners een plekje in de Tweede Kamer te krijgen. Het CDA heeft met drie personen de meeste deelnemers. Ook de Piratenpartij, Code Oranje (van Richard de Mos) en Ja21 zijn vertegenwoordigd vanuit de stad. Allemaal met één lid.

In de gemeente Dronten doen de minste mensen mee met de verkiezingen. Het zijn er twee, beiden voor het CDA. In Zeewolde doen vijf inwoners mee: vier voor het CDA en één voor Ja21.

Dit jaar registreerde een recordaantal van 89 partijen zich voor de verkiezingen. Uiteindelijk doen 37 partijen daadwerkelijk mee.




Onze Ambassadeurs