Column van Hans Bosklopper: Goede Voornemens

Geschreven door Redactie

Met driekoningen achter de rug is de deadline voor het doen van ‘de beste wensen’ eigenlijk al verstreken. Ik ben echter eigenwijs, want tijdens het schrijven van mijn maandelijkse column is het nog 5 januari.

De ‘beste wensen’ en ‘goede voornemens’ zijn twee onderwerpen die vaak samengaan. Voornemens die wij onszelf opleggen maar bij 95% van de mensen in de eerste week van het jaar al sneuvelen. Te veel gevraagd en te weinig doorzettingsvermogen. Wat denkt u, zal dat dit jaar anders zijn?

Ook ik, als kuddedier, volg de meute en besluit ieder jaar opnieuw om af te vallen, van kiloknaller naar scharrelkipje. Maar mijn doorzettingsvermogen sneuvelt al snel wanneer de meest fantastische geuren van vlees, kruiden of andere ingrediënten mijn neus binnendringen. Als een echte Bourgondiër wil ik dan graag meteen aanschuiven.

Al bijna een jaar leven wij in een periode waar 1,5 meter de nieuwe norm is, waar sociale bijeenkomsten verboden zijn en waar zelfs bij het afscheid van een dierbare een scala aan regels opgevolgd dient te worden.

Je hoeft helaas geen medium of trendwatcher zijn om te zien dat, als wij hier niet snel met z’n allen iets aan doen, wij na deze crisis direct een volgende crisis ingaan, namelijk een financiële! Ondanks de steun die het rijk geeft aan de diverse ondernemers, weten deze alsnog moeilijk het hoofd boven water te houden. Dan heb ik het niet eens over de bedrijven die niet eens steun ontvangen omdat ze te groot qua omvang zijn.

Laten wij daarom met z’n allen dit jaar één goed voornemen aangaan en in stand houden. Het voornemen om ons aan de regels te houden zoals deze zijn opgesteld. Alleen dan kunnen wij ervoor zorgen dat deze crisis snel voorbij is en wij ons normale leven weer kunnen oppakken.







Onze Ambassadeurs