De ezel in de put

Geschreven door Vivo Somnis

Op een dag viel de ezel van een boer in een put. De ezel was uren aan het balken terwijl de boer probeerde een oplossing te zoeken om de ezel uit te put te redden.

Urenlang probeerde de boer de ezel uit de put te halen, maar wat hij ook bedacht, het lukte niet. Op een gegeven moment dacht hij: 'Ik geef het op, de ezel is al erg oud, de put is erg gevaarlijk en moet toch gedempt worden'. 


Hij nodigde al zijn buren uit om te komen helpen. Ze pakten allemaal een schep en begonnen afval en aarde in de put te scheppen. Zo konden ze gelijk een berg afval kwijtraken en zou de gevaarlijke put gedempt worden. Bij de eerste scheppen wist de ezel niet wat er gebeurde en balkte hevig. Maar tot ieders verbazing was hij opeens stil. 


Een paar scheppen later, toen de boer voor het eerst in de put keek, wist hij niet wat hij zag. Met elke schep afval en aarde dat op de ezel zijn rug terecht kwam, deed de ezel iets geweldigs……de ezel had zich voorgenomen om elke schep van zich af te schudden en daarmee een stap omhoog te maken. Elke keer bij een schep vuil/aarde, maakte de ezel weer een stap omhoog. 

Iedereen was verbaasd toen de ezel over de rand van de put kwam, uit de put stapte en blij weg draafde!!

In je leven kom je regelmatig in lastige situaties terecht en krijg je vaak veel ‘afval’ over je heen. De truc is om dit van je ‘af te schudden’, een stap voorwaarts of omhoog te doen om zo uiteindelijk weer uit de put te komen. Al onze problemen worden treden om vooruit te komen. Geef nooit op. ‘Schud het af’ en ‘stap erop’, zodat je er uiteindelijk weer boven kunt staan.

Onze Ambassadeurs