Andrew Taylor loopt Marathon van Amsterdam voor Nederlandse Coeliakie Vereniging

Geschreven door Redactie

Op 17 oktober 2021 is het zover: Andrew Taylor uit Almere Tussen de Vaarten gaat de Marathon van Amsterdam lopen! Voor hem een groot doel, dat dit jaar extra persoonlijk is geworden. Andrew komt oorspronkelijk uit Liverpool, maar woont al sinds zijn 4e in Nederland: “Vroeger, toen ik klein was, keek ik altijd naar de deelnemers die meededen met de Marathon van Londen, velen van hen renden voor een goed doel. Toen ik besloot om dit avontuur aan te gaan, wilde ik ook voor een goed doel lopen.”

Toen Andrew en zijn vrouw Linda er begin september achter kwamen dat hun dochter Lily (4 jaar) coeliakie heeft, was snel duidelijk voor welk goed doel hij de Marathon zal lopen: De Nederlandse Coeliakie Vereniging. Andrew: “Het nieuws dat onze dochter coeliakie heeft, heeft ons leven even helemaal op de kop gezet. We hebben veel aan de Nederlandse Coeliakie Vereniging, als het gaat om informatie rondom coeliakie. Ook zetten ze zich in voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. Misschien dat er in de toekomst ooit een geneesmiddel voor coeliakie komt.”

Iemand die coeliakie heeft mag geen gluten binnenkrijgen. Een onzichtbaar deeltje gluten kan hen doodziek maken. En laat gluten nu net in heel veel producten zitten, zoals brood, pasta en koekjes. De enige behandeling van coeliakie is je leven lang geen gluten meer eten. Je moet dus veel aanpassen en altijd op je hoede zijn voor wat je eet. Gelukkig is er veel informatie te vinden over coeliakie, maar er is (meer) onderzoek nodig. Hier zet Andrew zich voor in!

Wil jij Andrew ook sponsoren voor de 42,2 km die hij op 17 oktober gaat hardlopen tijdens de Marathon van Amsterdam, en daarmee de Nederlandse Coeliakie Vereniging steunen? Ga dan naar https://www.voorcoeliakie.nl/actie/andrew-taylor.

Onze Ambassadeurs