Kappers voeren actie voor heropening en meer financiële steun

Geschreven door Redactie

Meerdere kappers in Flevoland doen vanavond tussen 18.00 uur en 20.00 uur het licht aan in hun gesloten salons. Dat doen zij om aandacht te vragen voor hun penibele financiële situatie.

Steeds meer kapperszaken staan door de lockdown op omvallen, ook omdat het geld van de overheid volgens hen onvoldoende is.

Eigenaresse Debbie van der Voort van de Almeerse kapsalon Happy Hair doet ook mee aan de actie #lichtvoordathetuitgaat. Als haar salon geen extra financiële steun krijgt, denkt ze over een paar maanden geen geld meer te hebben om de deuren open te houden. De kapsalon teert nu op het spaargeld. "Als je twintig jaar gewerkt hebt om een buffer om te bouwen, is dat gewoon heel zuur", zegt de eigenaresse.

Van der Voort begrijpt niet waarom de kappers nog gesloten zijn. "We hebben eigenlijk al die tijd goede voorzorgsmaatregelen getroffen. We hebben geen één besmetting gehad, ook niet onder het personeel." Toch vreest ze dat de kappers voorlopig nog wel gesloten moeten blijven, aangezien de avondklok er nog af moet en de winkels de deuren nog moeten openen. "Ik ben bang dat de contactberoepen pas als laatste aan de beurt zijn", aldus de eigenaresse.

Ook in de rest van Nederland doen salons mee aan de actie. De branchevereniging Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) hoopt dat er duizenden salons in Nederland mee zullen doen.
Onze Ambassadeurs