Volggroep Floriade: bouw kabelbaan heeft geen vertraging opgelopen

Geschreven door Redactie

De second opinion over de bouw van de kabelbaan over het Floriadeterrein heeft helemaal niet voor vier maanden vertraging gezorgd.

Dat schrijft de Volggroep Floriade aan de gemeenteraad van Almere na uitlatingen van de vertrekkend directeur Pieter Cloo.

Volgens Cloo heeft de aanleg van de kabelbaan vier maanden stilgelegen. Daardoor is de baan later klaar dan gepland en kan de kabelbaan pas later geëxploiteerd worden. Daardoor zou fabrikant Doppelmayr 'een bedrag met vijf nullen' mislopen en moet er een schadevergoeding worden betaald.

Volgens de Volggroep Floriade, een groep gemeenteraadsleden die de ontwikkelingen rond het evenement kritisch volgt, is er geen vertraging ontstaan. In september 2020 is begonnen met het bouwrijp maken van de grond, volgens de oorspronkelijke planning. In maart moet de kabelbaan er staan en kan er getest worden. Vanaf juni kunnen er daadwerkelijk mensen vervoerd worden, een klein jaar voor de opening van de Floriade.

De gemeenteraad spreekt donderdagavond tijdens de Politieke Markt over de kwestie.