De nieuwe griffier van Almere: Gert-Jan Broer

Geschreven door Redactie

Op 18 februari werd tijdens de plenaire vergadering van de Raad van Almere Gert-Jan Broer aangewezen als griffier.

Broer is sinds 2016 werkzaam bij de griffie als raadsadviseur en was al loco-griffier en plaatsvervanger van de heer Jan Dirk Pruim, die op 4 mei met pensioen gaat.

Gert-Jan Broer (1982) studeerde politieke wetenschappen aan de Universiteit van Leiden. In diverse gemeenten deed hij ervaring op als raadsadviseur en interim-griffier voordat hij in 2016 in dienst trad bij de gemeenteraad van Almere.

Gert-Jan volgt Jan Dirk Pruim op die zowel binnen (ontving recent de Bonifatiusspeld) als buiten de stad zijn sporen heeft verdiend. 

"Ik vind het een grote eer in de voetsporen van Jan Dirk te treden. Hij laat een indrukwekkende erfenis achter. Het resultaat van een onvermoeibare zoektocht naar betekenisvolle en vitale politiek, waarbij de raad een centrale rol vervult als gespreksplaats van de stad. Op die erfenis wil ik met veel enthousiasme en overtuiging verder bouwen.” - aldus Broer


Onze Ambassadeurs