Hoge Vaart Flevoland

Geschreven door Redactie

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van overtollige begroeiing. Damwanden die slecht zijn worden vervangen door zogenaamde blokkenmatten en voorzien van betonstenen.

Het mooie van deze toepassing is dat planten tussen de stenen kunnen groeien waardoor de oevers veel groener worden en volop ruimte bieden voor vogels en dieren. Op andere delen worden de oevers met stortstenen schoongemaakt en aangevuld en daar waar het water al stukken oever heeft weggespoeld wordt de oever weer aangevuld met grond. Op onderstaande kaart is aangegeven waar wij precies aan het werk gaan.

Grote delen van de oevers voldoen niet meer aan de kwaliteitseisen en zijn toe aan groot onderhoud. Het gaat om het stuk tussen de Zuidersluis tot ongeveer de Tureluurweg. Het gaat om de oevers aan beide zijden van het water. Er wordt voor het grootste deel vanaf het water gewerkt. Hierdoor heeft de omgeving en of de scheepvaart weinig last van de werkzaamheden. Tijdens het werk wordt er rekening gehouden met de aanwezigheid van vogelnesten en eventuele beverburchten.

Langs de oevers waar we aan het werk gaan grenzen geen tuinen direct aan het water en liggen geen woonboten. Omdat grotendeels vanaf het water gewerkt wordt, is de verwachting dat omwonenden vrijwel geen last zullen ervaren. Wel liggen er op sommige stukken bootjes. De provincie vraagt bewoners om deze weg te halen. Directe omwonenden worden hiervan op de hoogte gebracht voordat wij aan het werk gaan.

Onze Ambassadeurs