Modemerk Unravelau gaat vervuiling tegen door overschot te voorkomen

Het Almeerse modemerk Unravelau wil de vervuiling door massaproductie in de modeindustrie tegengaan.

Eigenaar Laura Meijering maakt nieuwe mode-items van kleding die is ingeleverd bij het Upcyclecentrum in Almere.

Als modestudent kwam Meijering erachter dat de mode-industrie erg vervuilend is. Ze besloot er niet aan bij te willen dragen en Unravelau op te zetten. Het merk werkt met een 'made to order' systeem. Dit betekent dat de kleding pas gemaakt wordt zodra het besteld is. Hierdoor wordt een overschot aan kleding voorkomen.

Sinds dit jaar heeft Meijering een eigen webshop geopend. Ze droomt ervan om over vijf jaar een fysieke winkel te hebben. Daarnaast is ze bezig met lesmateriaal voor scholieren. Meijering wil bij kinderen bewustwording creëren over de vervuiling van de huidige mode-industrie.Onze Ambassadeurs