Gevangenisstraf voor man die IS-filmpjes verspreidde

Geschreven door Redactie

Een 21-jarige man uit Almere is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk. De man heeft zich in zijn woonplaats schuldig gemaakt aan opruiing en het voorbereiden van een terroristisch misdrijf.

De man was beheerder van een chatgroep waarin hij IS-filmpjes verspreidde. De rechtbank noemt het gruwelijke filmpjes waarin mensen gedood worden. Ook plaatste de Almeerder handleidingen voor het maken van gifgas. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan het verspreiden van jihadistisch gedachtengoed.

De verdachte heeft ook nog mensen beroofd die telefoons aanboden op Marktplaats. Dat gebeurde onder meer in Almere en op Urk.

Het OM had een half jaar meer geëist. De rechtbank weegt de persoonlijkheidsproblemen van de man mee. De hulpverlening moet de verdachte de komende drie jaar streng in de gaten houden.

Onze krant nog niet ontvangen?