Koolwijk vraagteken bij Almere City na positieve COVID test

Geschreven door Redactie

Het is uiterst onzeker of aanvoerder Ryan Koolwijk vrijdagmiddag kan meespelen bij Almere City FC in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Koolwijk ontbrak donderdag op de afsluitende training vanwege een positieve coronatest. Inmiddels heeft de middenvelder een hertest ondergaan, waarvan de uitslag nog niet bekend is.

De uitwedstrijd tegen FC Eindhoven wordt het eerste uitduel voor de Almeerders onder ad-interim trainer Jeroen Rijsdijk, die vorige week het stokje overnam na het plotselinge ontslag van Ole Tobiasen. Onder Rijsdijk werd afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd tegen Excelsior overtuigend met 4-1 gewonnen.

Verdediger Radinio Balker en aanvaller Ilias Alhaft, die de afgelopen weken geblesseerd waren, hebben deze week de groepstraining hervat. Aanvallende middenvelder Anass Ahannach ontbreekt nog altijd. Hij is op de weg terug na een knieblessure.

Eerder dit seizoen kwam Almere City FC (de huidige nummer 4 van de Keuken Kampioen Divisie) thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Eindhoven. Die ploeg is de huidige nummer 13 van de ranglijst van de eerste divisie. In de derde periode staan de Brabanders helemaal onderaan met 2 punten uit de afgelopen 8 wedstrijden.




Onze Ambassadeurs