Raad besluit dinsdag over toekomst Weerwind

Geschreven door Redactie

Het wordt dinsdagavond duidelijk of burgemeester Franc Weerwind voor een nieuwe periode burgemeester van Almere wordt.

De vertrouwenscommissie brengt dan het 'verslag van bevindingen' uit aan de gemeenteraad.

De afgelopen maanden heeft de vertrouwenscommissie met de burgemeester en naaste collega's gesproken. De uitkomst van die gesprekken wordt besproken met de gemeenteraad en dan wordt gestemd of Weerwind opnieuw zes jaar aan mag blijven.

De bespreking is geheim en de burgemeester moet thuis afwachten wat de gemeenteraad die avond beslist. De raadsleden zijn in de raadszaal aanwezig. Er mag niet vanuit huis meevergaderd worden. De raadszaal is onlangs omgebouwd zodat alle raadsleden coronaveilig kunnen vergaderen.

Zodra de stemming is geweest, wordt er een kleine pauze ingelast. Daarna wordt in openbaarheid verteld wat het besluit is van de gemeenteraad. Dat besluit wordt dan doorgeven aan de commissaris van de Koning en die geeft het vervolgens door aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dan volgt een eventuele herbenoeming door de minister en de koning, maar dan moet de gemeenteraad dinsdagavond in meerderheid dus voor stemmen.Onze Ambassadeurs