Schoonmaken met cola, citroen en karnemelk? Ja!

Geschreven door Redactie

3 bijzondere schoonmaakmiddelen.

De lente staat voor de deur! En dat betekent dat het tijd is voor een voorjaarsschoonmaak.

Lekker fris en hygiënisch het voorjaar in! Deze 3 schoonmaakmiddelen heb je vast wel in de kast liggen, want het is eigenlijk eten en drinken!

De schoonmaaktip is cola. Heb je last van bruine kringen in het toilet? Gooi er een fles cola in en laat dit een nachtje staan. Spoel het de volgende ochtend door en weg zijn de kringen! Ideaal!

De volgende schoonmaaktip is karnemelk. Wist je dat je hier je bad mee schoon kunt maken? Doe er een beetje van in een bak en doe er een afwasborstel of spons in. Ga ermee door de badkuip en het wordt schoon!

Een derde onverwachte schoonmaaktip: gebruik citroen en water om je magnetron schoon te maken. Doe een halve liter water in een magnetronbestendige kom en doe hier schijfjes citroen bij, zet de magnetron vervolgens voor een minuut of 5 aan. De stoom en de citroen zorgen ervoor dat al het vuil wordt losgeweekt. Je kunt het daarna zo afnemen met een keukenpapiertje. Je hebt geen dure schoonmaakartikelen meer nodig!