Nieuw woonzorgcentrum van Zorggroep Almere gaat gestaag

Geschreven door Redactie

De bouw van het nieuwe woonzorgcentrum in de wijk Hortus vordert gestaag. In januari 2022 kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen in één van de 130 woningen die bestemd zijn voor mensen met dementie. Dit woonzorgcentrum komt op het terrein waar straks de Floriade wordt gehouden en biedt uitzicht op de prachtige tuinen die er straks te zien zijn.

Gezien de vergrijzing heeft Zorggroep Almere eerder al bekend gemaakt meer woningen voor ouderen te willen creëren waar zorg geboden kan worden. Dit woonzorgcentrum is een eerste grote stap. Over zes lagen komen hier verschillende woningen en ontmoetingsplekken waarbij veel oog is voor wat mensen nog wél kunnen ondanks hun dementie. De zintuigen blijven hier geprikkeld. Zo komt er een belevingstuin die het hele jaar door met de seizoenen mee groeit en er komen tuinkamers aan de gevel waarin het hele jaar de meest prachtige bloemen en planten groeien.

De zoektocht naar een nieuwe naam was geen moeilijke. In de wijk Hortus draait alles om Flora en Fauna. De Romeinse godin Flora was de godin van de lente en de bloemen. De nieuwe woonzorgcentrum heet nu: Woonzorgcentrum Flora.

Wil je meer weten over dit bijzondere nieuwe woonzorgcentrum? Kijk dan op  www.zorggroep-almere.nl.

Onze Ambassadeurs