Aantal woningbranden in Flevoland hardst gedaald

Geschreven door Redactie

Het brandweerkorps in Flevoland kwam in 2020 minder vaak in actie voor woningbranden. De inzet daarbij nam met bijna een kwart af ten opzichte van 2019. Dat is de sterkste daling in heel Nederland. Flevoland is één van de weinige provincies waar het aantal woningbranden afgenomen is. Dat blijkt uit cijfers van het Instituut Fysieke Veiligheid.

Voor de cijfers is gekeken naar hoe vaak de brandweer daadwerkelijk ter plaatse kwam bij een woningbrand. Wanneer tijdens de rit blijkt dat het om vals alarm gaat, dan meldt de brandweer zich ook niet meer ter plaatse.

In 2020 rukte de brandweer in Flevoland 127 keer uit voor een brand in een woning. Dat is een daling van 23,5 procent. In heel Nederland werd de brandweer 5.893 keer opgeroepen voor woningbranden, een stijging van 11 procent ten opzichte van 2019. In Zeeland steeg het aantal uitrukken voor woningbranden in verhouding het hardst: met 92,5 procent.

Landelijk gezien lag het aantal brandweeracties vooral in maart, augustus en september fors hoger dan een jaar eerder. Januari en oktober lieten wat betreft woningbranden juist een daling zien ten opzichte van 2019. Een harde verklaring voor de toename ontbreekt volgens Brandweer Nederland.




Onze Ambassadeurs