Achtjarige krijgt gestolen skelter terug

Geschreven door Redactie

De achtjarige Almeerse jongen die zaterdag werd beroofd van zijn skelter heeft het voertuig teruggekregen. Dat meldt de politie Almere Stad-Haven. De skelter werd zaterdagmiddag bij een speeltuintje aan de Oostgriend van het spelende kind afgepakt.

Volgens de politie is een oproep om naar de skelter uit te kijken massaal verspreid en gedeeld. Uiteindelijk werd de politie door bewonersvereniging De Grienden – De Meenten geattendeerd op een mogelijke vinder van de betreffende skelter.

Nadat duidelijk was geworden dat het inderdaad om de afgepakte skelter ging, heeft de politie hem in een politiebus geladen en hem vanmorgen weer bij de achtjarige jongen afgeleverd. Volgens de politie waren de ouders blij en stond de eigenaar te juichen & dansen in zijn pyjama.

Tijdens de zoektocht naar de afgepakte heeft de politie onder Meentenbrug nog een andere skelter gevonden. Een melder had kort daarvoor gezien hoe twee mensen een skelter in het water gooiden. Volgens de politie was al snel duidelijk dat het niet om het gestolen exemplaar ging, maar moet er dus nog een kind zijn dat deze skelter erg mist. Op de Facebook-pagina van de politie staan foto's van de gevonden vierwieler.

Onze krant nog niet ontvangen?