Dreigbrief aan moskee: 'Mensen van de islam moeten levend verbrand worden'

Geschreven door Redactie

De Omar Ibn Al Khattab moskee in Almere Buiten heeft een dreigbrief ontvangen. Dat staat op de Facebookpagina van de moskee. Er is aangifte gedaan. De politie is bezig met een onderzoek.

In de brief staat dat mensen van de islam criminelen zijn en dat ze levend verbrand moeten worden. Ook moeten volgens de schrijver alle Turken en Marokkanen het land uit. "Anders worden jullie vergast net zoals de joden in Auschwitz", is te lezen.

De moskee zegt erg geschrokken te zijn van de inhoud van de dreigbrief. Dat geldt ook voor de bezoekers. "Ze vragen zich werkelijk af waar dit allemaal naar toe gaat. Houdt dit nooit op?", schrijft de moskee.

Gemeenteraadslid Hassan Buyatui van NIDA spreekt zijn afschuw uit over de dreigbrief. Hij stelt dat er een serieus probleem is. "De gemeente heeft de verantwoordelijkheid om veiligheidsmaatregelen te nemen op basis van dreigingen en risico’s, wanneer een moskee zelf hiertegen geen weerstand kan bieden", zegt hij verder.

Volgens Buyatui is de burgemeester nu aan zet om maatregelen te nemen. Hij vindt dat er permanente beveiliging moet komen of camerabewaking. NIDA dient daarover een motie in.

De Almeerse Abou Bakr Assadik moskee heeft vorige week ook een dreigbrief gekregen. In de envelop zat onder meer een luier met de tekst 'paascadeau voor onze jankerds in onze maatschappij'. Ook zat er een verscheurde Koran-tekst en een afdruk van de omstreden Deense spotprent van Mohammed in. Dat gold ook voor andere moskeeën in het land.

Volgens de moskee is dit de derde keer dat de moskee het doel is van bedreigingen. In 2014 werd een hakenkruis op de muur gespoten met graffiti.




Onze Ambassadeurs