Sloopplannen voor Parkhuys Almere

Geschreven door Redactie

Er bestaan plannen om het gebouw van het Parkhuys in Almere af te breken. Het inloophuis voor kankerpatiënten moet dan plaats maken voor een nog te bouwen woonzorgvoorziening voor kwetsbare ouderen. In dat gebouw krijgt het Parkhuys dan wel een nieuwe plek.

"Het zijn allemaal nog plannen. Dus over het hoe en wat hebben wij ook nog geen idee. De betrokken partijen zijn nog met elkaar in overleg. Maar wij blijven als zelfstandige organisatie ons werk doen voor kankerpatiënten", zegt Hanneke van der Helm van het Parkhuys.

Ze hoopt dat de coronasituatie in het land gauw verbetert en dat het inloophuis weer optimaal kan werken. "We zijn met het gebouw echt acht maanden dicht geweest, en moesten ons werk vooral digitaal en telefonisch doen. Ook verstuurden we kaarten en bezorgden we bloemetjes om mensen met kanker te ondersteunen en bij te staan. Gelukkig zijn we sinds een paar weken heel voorzichtig weer begonnen met wat activiteiten in en rondom het Parkhuys."


Wie meer wil weten over die activiteiten of andere informatie zoekt over het inloophuis voor kankerpatiënten kan terecht op www.parkhuysalmere.nl.



Onze Ambassadeurs