Nieuwe locatie voor Anita Neve Galerie

Geschreven door Redactie

Na een aantal maanden intensief zoeken is het dan eindelijk zover. Aan de Kerkgracht in Almere-Haven, recht tegenover kerkgebouw de Goede Rede, heeft Anita Neve een nieuw onderkomen gevonden voor haar kunstfotografie-galerie en fotostudio.

Op de nieuwe plek, die nu nog naar verse verf ruikt, is de aandacht tussen galerie en studio wat gelijker verdeeld dan op de vorige locatie. Bovendien is het vanaf heden mogelijk gebruik te maken van haar officiële pasfoto-service.

“Met het vertrek van Foto Zunnebeld was er geen enkele fotograaf meer in Almere-Haven waar de bewoners terecht konden voor een pasfoto. Ik merkte al snel dat dit als een gemis werd ervaren, helemaal nu in coronatijd waarin alles op afspraak moet. Opgeteld met het feit dat het voor veel mensen behoorlijk lastig om helemaal naar Stad te moeten afreizen voor een pasfoto, was de beslissing snel gemaakt.” aldus Anita Neve.

Als de studio eenmaal goed op poten staat, zullen er ook weer exposities georganiseerd gaan worden met het werk van getalenteerde fotografen. Wanneer de eerste expositie - die samen zal vallen met de officiële opening - plaats zal vinden is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Dat hangt uiteindelijk af van de corona-maatregelen.

Anita is bijzonder blij dat ze toch weer een plek in Almere-Haven heeft weten te vinden. Ze heeft haar zoektocht in Amsterdam, die was ingegeven door het spannende creatieve klimaat aldaar, onmiddellijk gestaakt toen zij deze ruimte in het vertrouwde Almere-Haven kreeg aangeboden. Dat het parkeren er nog steeds gratis is, is dan een heel prettige bijkomstigheid.

Voorlopig is de studio geopend op afspraak, zowel voor het maken van officiële pasfoto’s als voor andere fotografie, fotolijsten of fotoalbums. Ook zullen er op de nieuwe locatie weer fotografie-workshops georganiseerd gaan worden.

Bezoekers zijn op afspraak welkom aan de Kerkgracht 85-C, 1354 AH Almere-Haven. Meer informatie op www.anitaneve.nl

Onze Ambassadeurs