Vraag naar transformatoren enorm gegroeid door energietransitie

Geschreven door Redactie

Op industrieterrein De Vaart in Almere wordt woensdag de eerste paal geslagen van een productiehal van transformatorfabriek Alberts & Kluft. De nieuwe hal van vierduizend vierkante meter moet volgend jaar klaar zijn.

Alberts & Kluft levert transformatoren voor verdeelstations in wijken, op bedrijventerreinen en bij windparken. De uitbreiding van het bedrijf is nodig omdat er in de wereld steeds meer elektriciteit wordt gebruikt en geproduceerd.

Volgens directeur Ruud Joosten werden de gevolgen van de energietransitie vooral in 2019 voor het bedrijf echt goed merkbaar. "Klanten begonnen het dubbele aantal transformatoren te bestellen dan ze voorheen deden. Voor ons betekende dit dat we de grens van onze productie bereikten en dus moesten uitbreiden."

Hij is niet bang dat het om een tijdelijk effect gaat. "Het elektriciteitsnet wordt steeds intensiever gebruikt. Er zijn ook meer transformatorhuisjes in de wijken nodig", merkt Joosten. "Nieuwe woonwijken zijn niet alleen gasloos, er liggen ook zonnepanelen op het dak en er komt een laadpaal voor de auto voor de deur te staan."



Onze Ambassadeurs