Plannen bouw woontoren Havenkom aangepast, omwonenden opnieuw niet blij

Geschreven door Redactie

De geplande woontoren op de plek van het voormalige Indisch Veerhuys in Almere Haven schuift op van de ene kant naar de andere kant van het Havenhoofd. Die afspraak hebben de gemeente en de projectontwikkelaar HBA samen gemaakt, omdat omwonenden moeite hadden met woningbouw vlakbij hun flat.

Ook de gemeente was niet blij met een hoge woontoren op de plek van het Veerhuys. Maar nu het plan is aangepast, zijn de buurtbewoners opnieuw ontevreden over de gekozen locatie. Binnenkort praat de gemeenteraad over het onderwerp.

Een half jaar geleden werden de eerste bouwplannen van een woontoren van 21 meter hoog met zo'n 19 appartementen bekend. Buurtbewoners schrokken omdat door de woningbouwplannen hun vrije uitzicht op het Gooimeer verdween. De gemeente trok zich het lot van de bewoners aan en ging in gesprek met de projectontwikkelaar. Daar kwam een nieuw plan uit. Dat werd voorgelegd aan bewoners en meteen van tafel geveegd.

Toen zijn de plannen opnieuw door de ontwikkelaar aangepast en daar rolde een afspraak uit dat het appartementencomplex verplaatst zou worden. Daarnaast is ook afgesproken dat, als de ontwikkelaar nog wilde bouwen op de plek van het voormalige Veerhuys, dat gebouw maximaal vier-en-een-halve meter hoog mag zijn. Net zo hoog als het gebouw nu is.

Meerdere omwonenden vertelden telefonisch dat ze door de gemeente zijn geïnformeerd over het verplaatsen van de woontoren. Een aantal is ook over dit plan niet te spreken. Ze vragen zich af waarom de woontoren per se voor hun deur moet komen. De projectontwikkelaar van de woontoren, HBA, was niet bereikbaar voor commentaar.

Woningbouwcorporatie Vesteda is eigenaar van de huidige appartementen aan het Havenhoofd. De corporatie heeft nog niets gehoord van de aangepaste bouwplannen. "Wij wachten dus eerst die informatie af om dit vervolgens goed te kunnen doornemen en onze mening te kunnen vormen."

Onze Ambassadeurs