'Almere moet straat vernoemen naar Philippe van Thiel'

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere moet een straat, brug of plantsoen vernoemen naar Philippe van Thiel, de overleden eigenaar van de voormalige jachthaven Haddock.

Dat vindt Jan Bogers, die namens booteigenaren optrad toen Haddock in 2019 van de gemeente moest wijken voor de Floriade.

Van Thiel heeft volgens Bogers veel betekend voor de stad. Daarom vindt hij het terecht dat er bijvoorbeeld een straat naar de ondernemer wordt vernoemd. Hij heeft daarover al contact opgenomen met de straatnamencommissie en met enkele politieke partijen.

De gemeente zou dan wel een uitzondering moeten maken op de regel dat een straat pas tien jaar na iemands overlijden naar hem of haar mag worden vernoemd. Volgens Bogers geldt die regel niet voor bruggen en plantsoenen.

Van Thiel, die uiteindelijk zijn bedrijf heeft voortgezet aan het surfstrand in Almere Haven, overleed op 1 mei aan een hartstilstand. Hij is 62 jaar geworden. Het afgelopen weekeinde was er een drukbezochte afscheidsbijeenkomst in Boathouse in Almere. Hij wordt maandag in besloten kring begraven.

Onze Ambassadeurs