‘Scoor een Boek!’ met de Ruitenheer Youth Academy!

Laaggeletterdheid is in Almere een groeiend probleem. Om dit tegen te gaan is goed leren lezen voor opgroeiende kinderen van groot belang. 

Met ‘Scoor een Boek! slaan De Nieuwe Bibliotheek Almere, Almere City FC en onze businesspartner Ruitenheer de handen ineen. 

Samen activeren we in de periode april tot juni spelenderwijs leerlingen van groep 5 & 6 van 16 Almeerse basisscholen negen weken lang zoveel mogelijk boeken te lezen (‘scoren’). Geholpen en gemotiveerd door spelers van ons eerste elftal en jeugdspelers van de Ruitenheer Football Academy!

De aftrap

In april bezochten leesconsulenten van De Nieuwe Bibliotheek Almere scholen met een insipirerende videoboodschap of persoonlijk bezoek van Tim Receveur. Deze ‘aftrap’ is het officiële startsein voor scholen en leerlingen om daarna negen weken zoveel mogelijk boeken te lezen.

Rust

Tijdens de ‘Rust’ bespreken de leesconsulenten de gelezen boeken met de leerlingen en ontvangen zijn een tweede motiverende videoboodschap. Welke boeken lazen de leerlingen, begrepen zij alle teksten en wat hebben zij geleerd? Zaken die essentieel zijn voor hun ontwikkeling.

Het fluitsignaal


Na negen weken sluiten we dit project in ons Yanmar-stadion af met ‘het fluitsignaal’. Een dag vol taal,- en beweegopdrachten waarin ook de eindscore van Scoor een Boek! bekend wordt gemaakt.

Voor de Nieuwe Bibliotheek Almere is de inzet in combinatie het voorbeeldgedrag van onze (jeugd)spelers een waardevol instrument om kinderen positief te enthousiasmeren.

Mogelijk gemaakt door Ruitenheer komen we op deze positieve manier weer wat dichter bij onze toekomstige fans (kinderen en hun ouders) en vergroten we ons goede imago naar de stad. Met mogelijkheden voor concrete conversie naar ticketing, businesspartnerships en verdere samenwerkingen met het onderwijs.

Onze Ambassadeurs