Koster krijgt dubbelfunctie bij Go Ahead Eagles

Geschreven door Redactie

Voetbaltrainer Rene Koster uit Almere gaat een dubbelfunctie bekleden bij profvoetbalclub Go Ahead Eagles uit Deventer.

Koster is door de club aangesteld als hoofd jeugdopleiding en als trainer/coach van Go Ahead Eagles - 19 jaar. Koster gaat deze twee functies delen met het huidige hoofd jeugd opleiding Eric Whittie en de huidige trainer van GA Eagles -19 jaar Lars Lambooij.

De nieuwe functies voor Koster vloeien voort uit een samenwerkingsverband tussen Go Ahead Eagles en Football Talent BV, dat per 1 juli in zal gaan. Koster is de oprichter en huidige technisch directeur van Football Talent BV uit Almere.

Het huidige hoofd jeugd opleiding Eric Whittie is erg content met de komst van Koster naar Deventer: Ik ben heel blij dat René, die ik al langer ken, ons komt versterken. Hij is een echte vakman, die de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding door zijn expertise en bekwaamheid naar een nog hoger niveau kan tillen. Ik ben ervan overtuigd dat we met hem de juiste man in huis hebben gehaald om nog meer uit de kwaliteiten van onze jeugdspelers te halen en verder te bouwen op het stevige fundament dat inmiddels onder onze voetbalopleiding ligt”, aldus Whittie op de website van de club.

In het verleden was Rene Koster werkzaam bij NEC en Almere City FC. Vorige zomer promoveerde hij nog met Almere City -19 jaar naar de eredivisie, het hoogste landelijke jeugdniveau. Koster en Almere City FC gingen in de zomer van 2019 uit elkaar.