Ex-coronapatiënten werken groepsgewijs aan herstel

Geschreven door Redactie

Zo'n 150 ex-coronapatiënten werken groepsgewijs aan hun herstel in een Almeerse sportschool. Zij krijgen gezamenlijk fysiotherapie van Zorggroep Almere.

Vanwege de grote toestroom besloot de zorggroep in februari dat zij gezamenlijk moesten gaan revalideren omdat de wachttijden bij de fysiotherapie flink opliepen. Er werd gestart met één groep van acht revaliderende covid-patiënten. Dat aantal is inmiddels opgelopen naar acht groepen en groeit nog steeds.

"De klachten waarmee mensen komen zijn heel divers. Sommige patiënten zijn benauwd, anderen hebben helemaal geen conditie meer. Ook hoofdpijn en concentratieproblemen komen vaak voor", zegt fysiotherapeut Stijn Jolie. “Het zijn opvallend vaak mensen die niet heel erg ziek zijn geweest en misschien nog opmerkelijker is dat het zijn ook veel jonge mensen zijn”, vervolgt Jolie.

Binnenkort verhuizen de trainingsgroepen naar een nieuwe fysiotherapiepraktijk in Almere Buiten. Naast ex-coronapatiënten kunnen ook mensen met andere klachten groepsgewijs trainen aan hun herstel. De nieuwe locatie gaat 1 juli open aan de Grindzuigerstraat in Almere Buiten. "We zijn nog druk bezig en willen het modernste centrum zijn van in ieder geval Almere. We openen de plek onder andere voor de grote hoeveelheid ex-covidpatiënten en geven in groepen les. Wij hebben gemerkt dat mensen dat prettig vinden omdat ze dan revalideren met lotgenoten. Je kan dan ervaringen uitwisselen en gevoelens delen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jijzelf". vertelt Jolie.



Onze Ambassadeurs