Oude truien krijgen tweede leven op het strand

Geschreven door Redactie

Oude T-shirts en sjaals, beddenspreien, tafelkleden en zelfs een tent, met al dat gebruikte textiel gingen de deelnemers aan de workshop 'gun je trui een tweede leven' zaterdag aan de slag. Tijdens de eerste van vier fashionworkshops die StrandLAB dit jaar in Almere organiseert, werd een grote letter A bekleed.

Almeers ontwerper Jim van der Wardt stelde het programma van de vier workshops samen. Mode, creativiteit en vooral duurzaamheid waren voor hem de uitgangspunten. Een combinatie die goed past bij de stad. "Almere heeft toch de ambitie om circulaire hoofdstad van Europa te worden. Wij sluiten ons daar graag bij aan."

Zaterdag gaf modeontwerper Kasper Jongejan de eerste workshop. "De deelnemers bekleden een grote, twee meter hoge houten A met gebruikt textiel. Wat ik mooi zou vinden, is dat ik samen met inwoners in de verschillende stadsdelen de rest van de letters van Almere kan gaan maken."

Of dat nou lukt of niet, de letter A komt in augustus op het Almeerderstrand te staan. "Op 15 augustus is daar de grand finale van dit project", zegt Van der Wardt. Het wordt een soort modeshow waar ook de resultaten van de andere workshops getoond gaan worden. "Dat zijn achtereenvolgens op 19 juni 'maak je eigen tas' van Mia Stik, een workshop van Naomi Neijssen op 17 juli waarbij je je eigen kleding kan bedrukken, en tot slot op 14 augustus een workshop onder leiding van Laura Meijering waarbij je een kimono maakt. Ideaal voor op het strand."

Aanmelden voor de overige drie workshops kan via StrandLAB.


Onze Ambassadeurs