Kopers overbieden het meest op Almeerse huizen

Geschreven door Redactie

Huizenkopers moeten flink overbieden als ze in populaire gemeenten willen wonen. Almere was daarin vorig jaar koploper, blijkt uit berekeningen van het CBS. Het doorsnee huis ging hier zeven procent boven de vraagprijs van de hand.

Eerder meldde NVM Makelaars al dat 88% van de Almeerse huizen meer oplevert dan de vraagprijs.

Het statistiekbureau koppelde de vraagprijzen op online platform Jaap.nl aan de uiteindelijke verkoopprijzen die in het Kadaster terechtkwamen van diezelfde woningen. Waar in 2017 vooral in Amsterdam boven de vraagprijs werd betaald, was dat vorig jaar verdeeld over het hele land.

Ook in Lelystad wordt er met 5,7% flink overboden. In Dronten krijgen huizenverkopers 4,6 procent meer dan gevraagd, maar in Noordoostpolder wordt de vraagprijs betaald. Van Zeewolde en Urk zijn geen gegevens bekend. Het CBS heeft alleen een cijfer vrijgegeven als er voor meer dan 45 procent van de verkochte huizen een vraagprijs teruggevonden kon worden.

Onze krant nog niet ontvangen?