Jongeren mogen losgaan op Hackbus

Geschreven door Redactie

Almeerse technerds kunnen hun hart ophalen: sinds enkele dagen staat er op bedrijventerrein Randstad een Hackbus. 

In de bus draaien zes computersystemen die jongeren mogen proberen te kraken. 


Initiatiefnemer Hans Kamerling wil op een ludieke manier jongeren de kans geven om hun skills in de praktijk te brengen. Alleen zo kunnen ze het hacken leren en die kennis later weer te gebruiken in de strijd tegen de hacker. "Maar oefenen is nog niet zo makkelijk. Je kunt niet kijken of je eventjes het systeem van je buurman kunt kraken." 


Het is overigens niet zo dat de hackers zelf ook in of bij de bus zitten. "Dit systeem komt een paar honderd meter ver. Overal in die cirkel kunnen hackers inloggen en meedoen. Ik zie dus wel dat er mensen bezig zijn, maar ik weet niet waar ze zitten of wie het zijn." 


Inmiddels is één van de zes systemen gehackt. Voor de overige computers hebben de hackers nog tot het eind van de week. De prijs? Eeuwige roem!