Geen 15 miljoen, maar 12,3 miljoen extra voor Floriade

Geschreven door Redactie

Geen 15 miljoen extra, maar 12,3 miljoen extra. Dat is het bedrag dat de Floriade vraagt aan de gemeente Almere, om zo het evenement mogelijk te maken. Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om het geld ook daadwerkelijk over te maken.

Begin april werd duidelijk dat de Floriade miljoenen extra nodig heeft voor de tijdelijke inrichting van het terrein. Te denken valt aan een congresruimte, horeca-, toilet-, en entreegebouwen. De boodschap dat er bovenop de tientallen miljoenen die al eerder zijn uitgegeven nog eens een fors bedrag nodig is, viel slecht bij de gemeente.

De afgelopen maanden heeft de Floriade, ondersteund door externe experts en een financieel team van de gemeente, de begroting nogmaals doorgenomen. Gekeken is naar wat absoluut noodzakelijk is voor de inrichting van het terrein en de organisatie van het evenement. Dat blijkt uiteindelijk geen 15 miljoen te zijn, maar gedacht wordt dat het terrein ook met 8,6 miljoen extra afgemaakt kan worden.

Tegelijkertijd zijn er echter ook andere tegenvallers aan het licht gekomen. Doordat daar nog eens 3,7 miljoen voor nodig is, komt men op een totaalbedrag van 12,3 miljoen extra uit.

"Dit is een forse rekening die wij kort voor de opening van het evenement voor onze kiezen krijgen. Dat is zuur, en niet hoe het zou moeten gaan", zegt Floriade-wethouder Jan Hoek. "De begroting hebben wij nu minutieus doorgelopen en dat is goed. Zo'n verrassing willen we natuurlijk niet nog een keer, al ben je daar natuurlijk nooit helemaal zeker van."






Onze Ambassadeurs