Provincie wil weten hoe inwoners samenwerking vinden

Geschreven door Redactie

De samenwerking tussen de provincie en de inwoners kan een stuk beter, denkt gedeputeerde Cora Smelik. Mede daarom wordt er een onderzoek gehouden onder inwoners.

"Inbreng van inwoners is cruciaal, zonder de inwoners kun je het niet doen", zegt Smelik. "We willen heel graag kijken hoe we op een vernieuwende manier met democratie om kunnen gaan. Niet alleen in het provinciehuis dingen zitten te bedenken, zonder inbreng van inwoners".

Tot nu toe hebben 320 mensen de vragenlijst op de website van de provincie ingevuld. Dat valt de gedeputeerde op zich niet tegen, maar ze hoopt op meer reacties. "Juist als u kritisch bent, of denkt: ik hoor nooit wat van de provincie, vul hem dan vooral in".

Er zijn ook reacties gekomen dat de vragenlijst best lastig is om in te vullen, omdat mensen niet zo goed weten wat de provincie precies doet. "Dus dat moeten we ons ook aantrekken. Bijvoorbeeld door meer aandacht in het onderwijs en jongeren uit te nodigen om op bezoek te komen", aldus Smelik.

Wanneer het onderzoek afgerond is, is nog niet bekend. De vragenlijst staat tot dinsdag online. "In het rapport moeten in ieder geval aanbevelingen komen over hoe we inwoners beter kunnen laten meedoen met de democratie", zegt de gedeputeerde.

Onze Ambassadeurs