Heet! Flevoland zoekt verkoeling

Geschreven door Redactie

Met het kwik bijna bij de dertig graden, wordt in de provincie druk naar verkoeling gezocht. Het hondenstrand in Zeewolde trok flink wat bezoekers. Baasjes en hun viervoeter gingen daar samen het water in.

"Het is lekker weer en zij geniet, ik geniet. Dat is het fijnste dat er is", vertelt een van de hondenbezitters. "Het is heerlijk, ze koelen af." Maar als het te warm wordt, gaan ze toch maar terug naar huis. Daar is een airco. Toch proberen de hondenbezitters en hun huisdier zo veel mogelijk te spelen op het strand. "Het is een prachtig gebied hier."

Niet alleen honden hebben het warm, ook apen. Een groep van acht bavianen bij stichting AAP in Almere kregen daarom ijsjes. Het zijn bevroren bekertjes met water waar zaden in zitten. Niet alle apen wisten direct wat ze met het koude speelgoed moesten doen.

Het warme weer zorgt ook voor een hogere omzet bij ijssalons. Daar zijn sorbets erg in trek met fruitsmaken. Toch loopt het 's middags niet storm bij deze hitte. Volgens Joke van Gasteren van ijssalon Mariola in Almere Haven is het te warm. Mensen gaan dan naar het strand en minder vaak het centrum in. Aan het eind van de middag en in de avond trekken de mensen weer naar de stad en komen er rijen voor de ijszaak.

Onze Ambassadeurs