Dierenarts Piet helpt straathonden en katten in Roemenië

Geschreven door Redactie

Dierenarts Piet is onderweg naar het buitenland, niet voor vakantie maar hij gaat met een missie.

Tijdens deze trip gaat hij namelijk naar Roemenië om straathonden en katten te hulp te schieten door ze te steriliseren en castreren.

Piet gaat in zeven dagen met drie andere dierenartsen en een heel team van vrijwilligers uit Roemenië aan de slag met het castreren en steriliseren van zoveel mogelijk straathonden en katten. De reden dat het nodig is dat Nederlandse dierenartsen hiervoor naar Roemenië gaan is omdat de armoede grens hoger ligt in Roemenië dan in Nederland. Daarnaast is het hebben van huisdieren daar niet zo normaal als in Nederland. De dieren leven in Roemenië namelijk buiten en niet binnen zoals in Nederland.

Door de honden en katten te castreren en steriliseren komen er minder straatdieren. Daardoor hebben de beestjes die er wel leven meer te eten, gaan er minder ziektes rond en hoeven ze alleen voor zichzelf te zorgen. Ook heeft de bevolking minder last van overlast en vinden er minder aanrijdingen plaats.

Wil jij ook een handje helpen? Voor 15,00 euro per kat en 20,00 euro per hond kunnen er al castraties en sterilisaties plaatsvinden. Doneren kan via de website.