RIVM: minder dan 100 Flevolanders in week tijd positief getest op corona

Geschreven door Redactie

In alle Flevolandse gemeenten is het aantal geconstateerde coronabesmettingen de afgelopen week verder gedaald. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. Provinciebreed daalde het aantal nieuwe besmettingsgevallen van 185 naar 84. Dat zijn de minste wekelijkse besmettingen sinds begin september.

Vijf Flevolanders moesten de afgelopen week in het ziekenhuis opgenomen worden vanwege een ernstig verloop van COVID-19. Er zijn in deze periode geen Flevolanders overleden aan de gevolgen van de ziekte.

Besmettingen per gemeente

In Almere testten de afgelopen zeven dagen 49 mensen positief op het coronavirus, ten opzichte van 103 in de week daarvoor. In Lelystad werden 13 mensen positief getest, minder dan de 30 in de week daarvoor. In Noordoostpolder daalde het aantal nieuwe coronagevallen van 16 naar 4.

In Dronten werden 11 mensen positief getest op corona. In de week daarvoor waren dat er 16. Op Urk kwamen er de afgelopen week 4 coronabesmettingen bij, tegenover 8 geconstateerde besmettingen in de week ervoor. Het aantal nieuwe besmettingen in Zeewolde daalde van 12 naar 3.

Totale aantal besmettingen en uitgevoerde coronatesten

Door de 84 positieve testen van de afgelopen week zijn er sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus 36.949 Flevolanders officieel besmet geraakt. In Flevoland zijn er tussen vorige week maandag en afgelopen zondag gemiddeld 391 mensen per dag getest door de GGD. Het percentage dat hiervan positief is getest, lag die zeven dagen op 3,4 procent. Een week eerder werden er gemiddeld 430 mensen per dag getest en was het percentage 5 procent.

De testen hebben landelijk de afgelopen week 5.714 nieuwe besmettingsgevallen aan het licht gebracht. Dat is een daling van bijna 36 procent ten opzichte van de 8.981 van de week daarvoor. Het officieel vastgestelde aantal besmettingen in Nederland komt daarmee op 1.680.228. Van 133.336 GGD-testen die de afgelopen zeven dagen landelijk zijn afgenomen, is de uitkomst bekend. Van die testen was 4,3 procent positief. Vorige week was dit 5,2 procent.

In een week tijd vijf ziekenhuisopnames

De afgelopen week zijn er door stichting NICE ten minste vijf ziekenhuisopnames onder Flevolanders gemeld. Het gaat om vier Almeerders en één inwoner van Dronten. Een week eerder belandden acht Flevolanders met COVID-19 in het ziekenhuis.

Stichting NICE heeft bijgehouden dat er in heel Nederland de afgelopen week 128 patiënten op verpleegafdelingen zijn opgenomen. Vorige week waren dat er 204. Daarnaast stroomden er volgens de stichting in heel Nederland 32 patiënten door naar de IC. Dat waren er vorige week 43.

Geen coronasterfgevallen in de provincie

De afgelopen week kwamen er in Flevoland opnieuw geen nieuwe coronasterfgevallen bij. Het Flevolandse dodental sinds het begin van de coronapandemie blijft daarmee ten minste 244. Het absolute aantal sterfgevallen blijft in de provincie het hoogst in Almere met 96, gevolgd door Lelystad met 62, in Noordoostpolder 28, in Dronten 25, op Urk 19 en in Zeewolde 14.

Landelijk zijn er de afgelopen week 17 mensen aan corona overleden. In de week daarvoor waren dat er 21. Het RIVM meldt dat de sterftecijfers achter kunnen lopen en een onderschatting zijn. Er is namelijk geen plicht om coronasterfgevallen door te geven aan het RIVM.



Onze Ambassadeurs