Grote Flevolandse melkbedrijven gaan samenwerken

Geschreven door Redactie

Zuivelproducent Farm Dairy uit Lelystad is van plan om Veco Zuivel uit Zeewolde over te nemen. Door een bundeling van de krachten moet er een sterker bedrijf ontstaan. De fusie moet alleen nog worden goedgekeurd door de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt.

Samen vormen de bedrijven een middelgrote zuivelleverancier. Zo'n 200 medewerkers verwerken jaarlijks tussen de 250 en 300 miljoen liter melk tot verse zuivelproducten in de winkel. Denk aan: melk, yoghurt, vla, kwark, drinkyoghurt en boter.

Volgens algemeen directeur Arend Bouwer van Farm Dairy heeft de samenwerking veel voordelen. ''Wat je eigenlijk ziet is dat het volume van melkconsumptie niet is toegenomen, maar wel van de soorten melkstromen.'' Vroeger was er gewoon melk, nu is er bijvoorbeeld ook biologische melk, PlanetProof melk en weidemelk. Daar komt qua productie dus meer bij kijken.

De beide locaties in Lelystad en Zeewolde blijven bestaan. Als de samenwerking wordt goedgekeurd, wordt er gekeken welke melkstroom in welke fabriek kan worden geproduceerd zodat dat het meest efficiënt kan.

Het bedrijf gaat Farm Dairy heten, maar bepaalde merken die Veco Zuivel heeft zoals Betsie’s geitenmelk, Bessola, Flevomel en Vecozuivel biologisch, blijven bestaan.




Onze Ambassadeurs