Human Design: jezelf leren kennen tijdens de lockdown

Spiritualiteit lijkt steeds normaler. Waar spiritualiteit vroeger met AstroTV werd gelinkt, zie je tegenwoordig de ene na de andere astrologie en edelstenen Instagram account verschijnen. Angel, 28 jaar, is Human Design Reader en Yin Yoga leraar bij Guan Yu in Almere Muziekwijk.

Human Design maakt gebruik van de Westerse astrologie, Chinese I'Ching, het Chakra systeem en de Joodse Kabbala. Net als astrologie maakt Human Design gebruik van je geboortegegevens, inclusief geboortetijd. Aan de hand van jouw geboortegegevens, creëert Human Design een bodygraph. Deze bodygraph is een unieke blauwdruk die laat zien wie jij altijd al geweest bent en welke kwaliteiten en talenten je met je meedraagt.⁠ Ook laat Human Design zien hoe jouw unieke energie stroomt en waar jij open staat voor beïnvloeding van buitenaf.

Het lijkt soms alsof één bepaalde manier van leven ons is aangeleerd. Human Design is juist zo mooi, omdat Human Design zich focust op de uniekheid van het individu. Human Design bevrijdt je van wat de maatschappij, jouw familie en jouw omgeving je heeft doen geloven over jezelf en over hoe het leven en de wereld in elkaar zit. Human Design ziet dat iedereen op een bepaalde manier is ontworpen en werkt met je True Self en Not-Self. Je True Self ben jij zonder alle lagen conditionering, zonder al die opgelegde regels en verhalen van wie jij moet zijn. Je Not-Self ben jij met alle lagen conditionering die je hebt opgepikt vanaf jouw geboorte en die ervoor zorgen dat je True Self naar de achtergrond geduwd is. Voordat je verder leest, raadt Angel je aan om naar mybodygraph.com te gaan en jouw bodygraph uit te draaien. Human Design ziet mensen als 9 centered beings. Sinds 1781 wordt de mensheid verdeeld tussen 4 verschillende typen, namelijk de generators (waaronder manifesting generators), manifestors, projectors en reflectors. Het type in Human Design is geen persoonlijkheidstype en heeft niets te maken met psychologie, maar het is een energietype en definieert hoe energetisch gecommuniceerd wordt door middel van onze aura. Dus hoe wij ons met elkaar verbinden en hoe anderen ons ervaren. Ook definieert het hoe wij energie genereren en produceren en wat onze individuele, energetische bijdrage is aan de collectieve energie.

De generator (en manifesting generator) en manifestor worden gezien als energy beings en de projector en reflector als non-energy being. Energy beings leveren energie aan de wereld door dit in te zetten om te creëren en non-energy beings absorberen energie en managen dit, zodat onze energie op een efficiënte manier ingezet kan worden. Wanneer je een energy being bent, betekent dat dat je toegang hebt tot energie waarop je kunt vertrouwen als je jouw strategie en authoriteit juist gebruikt. Dan komt alle potentiële energie vrij waarme je kunt creëren en werken. Generators (en manifesting generators) hebben de meeste energie van alle typen, vanwege hun gedefinieerde sacraal centrum wat levensenergie produceert. Manifestors creëren een boost aan energie wanneer zij iets nieuws initiëren, maar deze energie komt voort uit een innerlijke ‘urge’; een soort oerkracht waardoor de manifestor zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt om te creëren en werken.

Wanneer je een non-energy being bent, betekent dat niet dat je geen toegang hebt tot de energie, maar dat je energie anders werkt. Projectors en Reflectors absorberen energie en geven geen energie. Zij zijn hier om de beschikbare, individuele energie te managen, zodat deze op een efficiënte manier ingezet kan worden. Als je als non-energy being je strategie en autoriteit juist gebruikt, dan is dat dat de manier om de potentie van jouw eigen energie te gebruiken en in te zetten wanneer dat nodig is.

De strategie van een generator en manifesting generator is reageren op alles wat zijn aura aantrekt. De natuurlijke aura is open en straalt beschikbaarheid uit, waardoor hij leven naar zich toe trekt en van alles op het pad komt waar hij op kan reageren. De strategie van een manifestor is om te informeren en initiëren. De natuurlijke aura is gesloten en straalt onafhankelijkheid uit, waardoor het in de eerste instantie afstotend werkt. Uit zichzelf wordt iets in gang gezet. De strategie van een projector is om te wachten op herkenning en een uitnodiging. De natuurlijka aura is gefocust, doordringbaar en absorberend en vraagt van nature herkenning en een uitnodiging om te reageren. Voor een reflector werkt het anders. Doordat een reflector geen autoriteit heeft, is de strategie van een reflector in principe ook zijn autoriteit, wat  wachten op de maancyclus is. De natuurlijke arua werkt reflecterend, als een spiegel. De juiste omgeving zal ervoor zorgen dat de reflector in zijn kracht kan staan en daardoor de juiste mensen, kansen en mogelijkheden aantrekt.

Het lijkt allemaal heel veel, maar Angel raadt haar klanten altijd aan om Human Design als een experiment te zien. Het is niet allemaal zwart-wit en je zult moeten experimenteren met de informatie om te zien wat wel of niet werkt. Het begint allemaal met het energietype, de strategie en autoriteit. Tijdens een reading zal gekeken worden naar het Human Design profiel, kun je vragen stellen over de tools en inzichten Human Design je geeft om een diepere verbinding met jezelf aan te gaan en zul je ontdekken wat jouw unieke handleiding tot Energy Alignment is. Sommige klanten gebruiken zelfs Human Design om hun kind beter te begrijpen!

Mocht je meer informatie willen of een reading (49,95 euro) aan willen vragen, dan kun je dat doen via guanyu.nl/contact.

Onze Ambassadeurs