Column - Hans Bosklopper

Geschreven door Redactie

THE WALK OF FAME

Bij de naam “The walk of Fame” denk je toch al snel aan de Amerikaanse wijk Hollywood, waar befaamde sterren een onuitwisbare indruk achterlaten door hun hand en handtekening in het cement achter te laten.

Typisch Amerikaans zou je denken, maar niets is minder waar. Aangezien wij in Almere ook een eigen “Walk of Fame” hebben. In onze eigen tegels staan niet zo zeer beroemde filmsterren, maar vooral hele belangrijke momenten die bepalend zijn geweest voor Almere in de hedendaagse tijd. Zo hebben het Luierpark en de dierenambulance een eigen tegel, maar ook bijvoorbeeld de, in de tweede Wereldoorlog neergestorte “Short Stirling”, die in Almere werd geborgen. Ook hij werd vereeuwigd met een tegel in deze mooie tijdlijn.

De tegels van deze “Walk of Fame” zijn een initiatief vanuit de Gemeente Almere zelf, die de belangrijkste mijlpalen van de nieuwe stad wilde hebben vastgelegd in een dagelijks zichtbare en confronterende vorm. Een leuke ervaring wanneer je zo’n tegel als gift in ontvangst mag nemen. Dan weet je zeker dat je letterlijk onder de voeten wordt gelopen.

In 2022 zetten we deze traditie natuurlijk voort en is het uiteindelijk Joop van Dijk waarop de keuze voor dit jaar is gevallen. Joop van Dijk, in de volksmond beter bekend als “Opa Joop”, is één van meest markante figuren die Almere kent. Opa Joop is 100 jaar oud en rijdt al jarenlang in zijn Canta door het centrum van Almere om oud papier op te halen. Het tegenovergestelde van achter de geraniums zitten. En nu krijgt deze honderdjarige oude baas nu een welverdiende eigen tegel.

Dus wil jij net als “Opa Joop” vereeuwigd worden op een steen en er zeker van zijn dat je letterlijk onder de voeten wordt gelopen? Doe dan, bij voorkeur heel lang, iets goeds voor de samenleving. Wie weet heb jij straks ook een eigen steen!


Onze Ambassadeurs