Scholen niet blij met plan voor 200 tijdelijke woningen in Annapark

Geschreven door Redactie

De schoolbesturen van Het Baken en Almeerse Scholen Groep (ASG) zijn niet blij met de plannen voor tijdelijke woningbouw in het Annapark in Almere. Het college van burgemeester en wethouders verkent de mogelijkheid voor het bouwen van 200 tijdelijke woningen in het park in de Almeerse Stedenwijk. De huizen zijn onder meer bedoeld voor woningzoekenden die op de wachtlijst staan en blijven minimaal vijftien jaar staan.

Volgens de schoolbesturen doorkruisen deze plannen eerdere afspraken voor de International Campus Almere. Daarbij is het de bedoeling dat het Annapark zich kan ontwikkelen tot een veilige, groene en gezonde internationale onderwijscampus, samen met het al aanwezige Trinitas Gymnasium. Daarbij moet ook voldoende ruimte zijn om te sporten.

In het ontwerp van de campus is al rekening gehouden met uitbreiding van de school van 700 naar 1.000 leerlingen. Ook zijn er plannen voor een kinderopvang voor de expatouders. Een deel van de tijdelijke woningen staat nu precies ingepland op de kavels waarop de campus wil uitbreiden en staat dicht tegen het gebouw van het Trinitas Gymnasium aan.

Veiligheid

Daarnaast maken de schoolbesturen zich zorgen over de veiligheid van de leerlingen. Met de komst van de bewoners van de tijdelijke woningen, zal ook het verkeer toenemen. Bovendien wordt gevreesd voor financiële schade, omdat mogelijk minder ouders kiezen voor de scholen in het Annapark.

Gang van zaken wordt betreurd

De schoolbesturen schrijven in een brief aan het college van B en W de gang van zaken te betreuren. "We begrijpen dat meerdere impulsen nodig zijn om bij te dragen aan de ontwikkeling van de stad, zowel op het gebied van onderwijs, economie als wonen. Maar we worden niet gezien als een serieuze gesprekspartner, waarmee aan de 'voorkant' is gesproken over de mogelijkheden, beperkingen en risico’s. We mogen alleen maar meepraten over de planuitwerking".

Bestuurder Kitty Oirbons van Het Baken wil graag met de gemeente zoeken naar duurzame oplossingen, want volgens haar zijn die er wel degelijk. Het plan zoals het er nu ligt helpt volgens Oirbons niet: "Als je pontificaal midden op het terrein vlak voor de campus van die tijdelijke units neerzet, zetje het gebied wel een klem de komende 15 tot 20 jaar".

Donderdag wordt er tijdens de Politieke Markt gesproken over de plannen voor de woningbouw in het Annapark.

Onze Ambassadeurs