Almere krijgt duurzaam voedselaanbod in centrum

Geschreven door Redactie

Almere start samen met vijf horecaondernemers een innovatieve aanpak voor een duurzame en gezonde voedselomgeving. 

De horecaondernemers die meedoen zijn NUL36, The Black Cockatoo, Rosita’s, La Maison en MEAT in the City. De gemeente Almere heeft voor dit project de expertise en ervaring van Smaackmakers en Greendish ingezet.

Het centrum moet zo een voorbeeld worden voor andere steden én de eigen stad.“De ambitie is om de consument, de werknemer en bezoeker te verleiden tot het maken van een duurzame en gezonde keuze. Met de focus op minder dierlijk, meer lokaal & seizoensgebonden en ondersteund door de Schijf van Vijf. Ook is een van de ambities om minder voedsel te verspillen. Daarmee wordt het aanbod toekomstbestendiger en voegt het waarde toe in termen van vitaliteit, gezondheid, (gast)tevredenheid, milieu en klimaat.

De gedachte achter de aanpak sluit aan op wetenschappelijk onderzoek dat laat zien dat aanbod en presentatie bepalend is voor wat, hoeveel en hoe vaak we eten en drinken. Hoe meer ‘contactmomenten’ met een duurzaam en gezond aanbod, hoe waarschijnlijker het is dat consumenten hiervoor kiezen. Want, hoe gewoner een duurzaam en gezond aanbod is, hoe meer het de nieuwe standaard keuze wordt.


Onze Ambassadeurs