Kromslootpark heropend: 'geen geknutsel, netjes gedaan'

Geschreven door Redactie

Het Kromslootpark in Almere is donderdagmiddag heropend na een opknapbeurt van zo'n drie jaar.

Staatsbosbeheer ruilde het natuurgebied tussen de A6 en de Gooimeerdijk-West jaren geleden met de gemeente Almere voor het Almeerderstrand. De renovatie kostte ongeveer 2,6 miljoen euro.

De bruggen zijn aangepakt, de verschillende sloten en plassen zijn uitgebaggerd en er staan nieuwe bankjes. Jaap Meeuwissen van Staatsbosbeheer is trots op de renovatie. "Met de opknapbeurt hebben we geprobeerd de recreant zo veel mogelijk te faciliteren." Dat mocht niet ten koste gaan van de natuur, vervolgt hij: "We hebben het zodanig gedaan dat de natuur daar geen last van heeft."

Maar soms is de natuur ook wel een beetje té overweldigend, blijkt uit de reactie van een man die net een stukje op zijn supboard rondgevaren heeft. "Ik heb net hele mooie grote berenklauwen gezien. Echt reusachtig. Die kan je beter niet knuffelen." Het is een bekend probleem in het Kromslootpark. "Met begrazing proberen we dat aan te pakken," zegt Meeuwissen. "Er zijn nieuwe hekken gebouwd, zodat de schapen binnenblijven. Die kunnen overal de berenklauw aanpakken."

De reacties van de eerste bezoekers van het nieuwe Kromslootpark zijn positief. "Het is prachtig geworden," zegt een man die in de buurt woont. Een mevrouw die aan het fotograferen is, is kritisch. "Ik ben niet zo van een gekunsteld landschap, maar dit is echt netjes gedaan."

Onze Ambassadeurs