Piek/Tabeling komt net te kort tegen wereldkampioen

Selena Piek en Robin Tabeling hebben ondanks een sterke partij badminton ook de tweede wedstrijd op de Olympische Spelen in Tokio verloren.

Het Oranje-duo kwam tegen de Chinese wereldkampioenen Si Wei Zheng en Ya Qiong Huang (WR-1) net te kort: 21-15 en 22-20.

Piek/Tabeling (WR-18) begonnen goed aan de eerste game en het ging tot 15-15 gelijk op. Daarna waren de laatste zes punten echter voor Zheng/Huang. In de tweede game begon het Nederlandse koppel opnieuw voortvarend en stond lang aan de leiding. Met twee gamepoints leek een derde game binnen handbereik voor Piek en Tabeling, maar het Chinese duo wist dit net te voorkomen.

Als het Zuid-Koreanse koppel Sea/Chae later vandaag wint van Adham Hatem Elgamal/Doha Hany uit Egypte valt het doek voor de Nederlanders. Maandag spelen Piek en Tabeling nog tegen het Egyptische paar.

Wil je meer weten over de badminton uitslagen op de Olympische Spelen? Kijk dan hier voor alle uitslagen.


Onze Ambassadeurs