Homemade lippenbalsem

Geschreven door Redactie

Je eigen lippenbalsem tegen drogen lippen

Soms heb je van die momenten dat je lippen super droog zijn en je lippenbalsem wilt gebruiken, maar hoe leuk is het nou om zelf je eigen lippenbalsem te maken. Daarom hebben wij een stappenplan zodat jij jou eigen lippenbalsem kan maken.

Je hebt hiervoor 7 ml kokosolie, 2 eetlepels ongeraffineerde bijenwas en 4 druppels Rio Rosa Mosqueta rozenbottelolie. Snijd als eerste de bijenwas in kleine stukjes en laat vervolgens alle natuurlijke ingrediënten smelten in een pannetje zonder dat het gaat koken. Roer dan de bijenwas, kokosolie en rozenbottelolie goed door elkaar. Voeg op het laatste moment de natuurlijke kleurstof toe mocht je er een kleurtje aan willen geven. Nu roer je nog een keer alles goed door elkaar. Vul als allerlaatste een schoon potje met je hete zelfgemaakte lippenbalsem en laat het afkoelen.

Als het helemaal is afgekoeld en hard is geworden is je lippenbalsem klaar voor gebruik en heb je jou eigen lippenbalsem voor als je weer drogen lippen krijgt.