Hoe helpt energiebesparing het milieu?

Geschreven door Redactie

Hoewel het misschien niet voor de hand ligt, is er een direct verband tussen jouw energieverbruik en het milieu. Wanneer je minder stroom verbruikt,verminder je de hoeveelheid giftige dampen die vrijkomen bij elektriciteitscentrales. Door maatregelen te nemen om je energie-inname te verminderen, draag je bij aan een gezondere en gelukkigere wereld.

Wanneer je ervoor kiest om te bezuinigen op het energieverbruik, help je ook om beperkte natuurlijke hulpbronnen te behouden die anders zouden worden gebruikt om de energiecentrales van stroom te voorzien. Minder vraag naar energie leidt tot minder vraag naar het oogsten van fossiele brandstoffen. 'S Nachts het licht uitdoen of kleding wassen in koud water kan bomen, kolen, aardgas en meer besparen. Vanuit economisch oogpunt is het van cruciaal belang om onze eindige hulpbronnen te behouden. Naarmate fossiele brandstoffen schaarser worden, zullen ze extreem duur worden.

Het verminderen van het elektriciteitsverbruik in je huis of het afsluiten van het elektriciteitsnet met zonne-energie kan het milieu ten goede komen, hulpbronnen besparen en levens redden. Hoewel je eigen energiebesparende aanpassingen misschien onbelangrijk lijken, worden kleine stappen grote sprongen wanneer ze worden vermenigvuldigd met 7 miljard.