Kip kerrie salade

Geschreven door Redactie

Ingrediënten

  • 1 kipfilet;
  • Knoflook olijfolie;
  • 1 eetlepel mayonaise;
  • 2 eetlepels demi crème fraîche;
  • 1 eetlepel kerriepoeder;
  • Zot en peper.

Bereiding

Bak 1 kipfilet in knoflookolie op laag vuur in 10-15 minuten gaar. Zorg ervoor dat de kipfilet niet te bruin wordt.

Snij de kipfilet in kleine stukjes. Laat de kipblokjes afkoelen. Voeg vervolgens 1 eetlepel mayonaise, 2 eetlepels demi crème fraîche en naar smaak (ongeveer 1 eetlepel) kerriepoeder toe. Roer het mengsel goed door elkaar.

Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.

Tips

  • Serveer de kipkerrie salade op een cracker of snee brood met rucola;
  • Doe er ook eens stukjes appel, mandarijn, ananas, lente-ui en/of walnoten door;
  • De demi crème fraîche kan ook vervangen worden door Griekse yoghurt.




Onze Ambassadeurs