zelfgemaakt ijs

Het  is weer zomer! Eindelijk warme zon en langere dagen om van te genieten. Zo kan je als het te warm word een beetje af koelen met zelf gemaakt ijs.

Om roomijs te maken heb je deze ingrediënten nodig (1 liter)

Basismengsel: Room, volle melk, eieren en suiker.

Begin met het pakken van een pan om de volle melk in te doen en breng deze aan het koken, dit moet 300ml volle melk zijn. Voeg 2 vanille mergen toe. Dan doe je er 90g suiker bij. Zorg ervoor dat de melk onder het kookpunt blijft.

Klop in een aparte kom 5 eidooiers los voeg hier nog 90g suiker toe en blijf kloppen tot het mengsel een gladde massa is. Breng dan rustig beetje bij beetje het melk toe bij het suiker en ei mengsel. Roer goed door en breng ook deze weer aan de kook. Nogmaals geld laat het niet het kookpunt bereiken. Het mengsel is klaar wanneer je door de pan kan roeren zonder weerstand.

Dek het mengsel af en laar het volledig afkoelen zo voorkom je dat er een velletje op de bovenkant komt. Wanneer het mengsel afgekoeld is meng je er 300 ml room bij. Zet het dan minimaal 24uur in de koelkast.

Met dit basis mengsel kan je nu heerlijke roomijs maken. Giet het basismengsel in een platte bak, en zet het dan in de diepvriezer. Nu moet het 3 uur lang in de vriezer zorg wel dat je het ijs elk half uur even goed roert. Nu hoef je nog maar 8 tot 12 uur wachten tot het hard word in de vriezer en dan is je heerlijke zelfgemaakte ijs klaar. Je kan het vanille merg om wisselen met iets anders voor de smaak die jij graag wil hebben.Onze Ambassadeurs